Het Jubileumweekend op de Brobbelbies
 

Klik op een miniatuur om de slideshow te starten. Snelheid: sec. per foto. Volledig scherm

Meer foto's en een tekstverslag op de site van de afdeling Nijmegen  
       

Het jubileumkamp op de Brobbelbies staat op het punt van beginnen. Er valt dit weekend nogal wat te vieren, de afdeling bestaat 60 jaar, de Brobbelbies bestaat 50 jaar en last but not least de Notenkrakers bestaan al 10 jaar. Als Ben en Hubée aankomen wordt er, voordat de tent opgebouwd gaat worden eerst nog gezellig bijgekletst met Neeltje.

Dan moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Mijn tent staat er al.

De kampmeester Fred heeft een heel mooi bord voor zijn voordeur.

Ben, Toos en Loes hebben, net als Ben en Hubée ook in de file gestaan. Maar nu zijn ze er toch en kunnen hun verblijf gaan opbouwen.

Voordat de generale repetitie gaat beginnen komen De Notenkrakers gezellig bij elkaar om, na elkaar 2 maanden niet gezien te hebben, nog even gezellig bij te praten. We beginnen later met de repetitie om Ben en Loes de tijd te geven om ook nog te eten.

Voordat we vertrekken naar de repetitieruimte die, net als ieder jaar, weer beschikbaar is gesteld door Hormes komt Jaap met Mike aan. Mike draagt een zware rugtas.

Jaap heeft wat foto's gemaakt van de tegelrestoratie klus die hij de afgelopen week gehad heeft. Het ziet er mooi uit!!

Natuurlijk helpt Mike mee met het opzetten van de tent.

De tent van Mike staat inmiddels.

De generale repetitie is begonnen. Natuurlijk wordt er een dag voor ons optreden niet meer echt gerepeteerd maar als je elkaar twee maanden niet gezien hebt is het wel zaak om even goed warm te spelen en weer even aan elkaar te wennen.

Na afloop van de repetitie sluiten de Notenkrakers gezellig aan in de kampvuurkuil. Helaas zal er dit weekend geen vuur gestookt mogen worden maar de organisatie heeft er toch alles aan gedaan om de kampvuurkuil zo gezellig mogelijk te maken.

Op zaterdagmorgen is de organisatie nog druk bezig om het terrein waar de opening, de workshops en de sluiting zullen gaan plaatsvinden in orde te maken.

Mike vind het leuk om, waar hij kan, te helpen.

De Notenkrakers maken zich op voor hun eerste optreden....

ook de organisatie is nog druk aan het voorbereiden voordat het jubileumkamp geopend gaat worden.

Op een plakkaat op het feestterrein wordt de historie van de afdeling en de Brobbelbies in beeld gebracht.

De Notenkrakers gaan van start.

Het kamp gaat geopend worden.

Op een afstand kijkt Toos met Primus toe. Ze heeft mijn boek geleend. Aan het einde van het kamp zal ze mijn dikke pil uit hebben!!

Fred, de kampmeester, spreekt de deelnemers aan het kamp ook nog even toe en leid de officiële opening in.

Fred neemt iedereen mee naar de vlaggenmast bij de kampvuurkuil. Daar zal de officiële opening plaatshebben.

Een aantal kinderen mogen de vlag gaan hijsen.

Daar gaat ie dan.....

Na het hijsen van de vlag volgt het oplaten van heel veel ballonnen gecombineerd met heel veel bellen uit een bellenblaasmachine.

Dit is een filmpje van het oplaten van de ballonnen. Het filmpje duurt 2 minuten en is 7½mb groot. Wil je het opslaan op je eigen computer klik dan rechts en kies dan voor [opslaan als].

Na de opening kunnen de kinderen natuurlijk ook nog zelf bellen blazen.....

hele grote bellen.

Naast het bellen blazen is er ook een circuswinkel aanwezig. Zij hebben er voor gezorgd dat er voor de kinderen nog veel meer te beleven valt dit weekend. Ook de "oudere" kinderen blijken zich overigens dit weekend uit te kunnen leven met b.v. een diabolo en de trucjes die je daar mee kunt uithalen.

Naast de circuswinkel zijn er dit weekend op het feestterrein nog veel meer workshops. Hier leer je met een mes een mooire wandelstok snijden.

Het organisatiecomité heeft er ook voor gezorgd dat er een stormbaan door ons bos gebouwd gaat worden. Het kind met de snelste tijd zal aan het einde van het kamp een prijsje krijgen.

Een andere workshop is het bouwen van een vogelhuisje. Heel veel mensen doen hier op zaterdag aan mee want na de eerste dag is al het materiaal al op.

Bij het aanmelden heeft iedereen een blanco jubileumvlaggetje gekregen. De bedoeling is dat je je eigen vlaggetje gaat beschilderen. Ook van deze workshop wordt dit weekend veelvuldig gebruik gemaakt.

Na ons eerste optreden zitten een paar Notenkrakers gezellig bij elkaar. Wij hebben nu pauzen tot 18:00 uur. Voor Ben en Loes zit het werk er echter nog niet op. Zij regelen namelijk de speurtocht van vanavond voor de kinderen. Hier laat Ben ons de opdrachten zien die de kinderen tijdens de speurtocht tegen zullen komen. Moeilijk hoor!!

De Notenkrakers zijn nu wel aan het pauzeren maar op het feestterrein is het nog een drukte van jewelste.

Ben en Loes vertrekken om de speurtocht van vanavond uit te gaan zetten.

Er kunnen ook vogeldrinkbakken gemaakt worden.

Het reuze 4 op een rij spel is erg in trek bij de kinderen.

Zelf een vogelhuisje maken.

Een nieuw jubileumvlaggetje is in de maak.

Arda assisteert Mike bij het maken van zijn hut.

De organisatie heeft een mooie stormbaan in het bos aangelegd. Diegene met de snelste tijd zal morgen, bij de sluiting, een leuk prijsje krijgen.

Heerlijk rustig.

Tsja, mijn boek ben ik voorlopig kwijt....

Neeltje en mama zijn druk bezig met het klaarmaken van de hapjes. Vanavond trakteren de Notenkrakers ter ere van hun jubileum.

Ben heeft hele leuke vlaggetjes gemaakt.

Als het 's middags gaat regenen improviseert de organisatie snel nog een tent in de kampvuurkuil. De Notenkrakers zitten dus droog tijdens de receptie.

Pim vraagt aan de aanwezigen om een anekdote over de afdeling of de Brobbelbies te vertellen.

Natuurlijk is mevr. Heurkens ook uitgenodigd voor de receptie.

De Notenkrakers krijgen een heel toepasselijk cadeautje. Een echte notenkraker met natuurlijk de bijbehorende noten.

Hoewel de organisatie cadeautjes aan het uitdelen was worden ze zelf natuurlijk ook nog in het zonnetje gezet met een mooie medaille.

En daar is ie dan...... De enige echte Ben.

De verschillende groepen die de speurtocht gaan lopen worden geïnstrueerd en één voor één op weg gestuurd.

Zeker weten doe ik het niet maar ik denk dat dit onderdeel uitmaakt van de stormbaan.

Ook de verschillende aanwezige honden vermaken zich uitstekend dit weekend.

De Notenkrakers zijn klaar voor vandaag en inmiddels zijn ook de kinderen die de speurtocht hebben gelopen terug in de kampvuurkuil. Alle groepen krijgen een leuke jubileum frisbee.

Helaas regent het flink vanavond maar dat mag de pret niet drukken. Met gebruik van het zeil waar de Notenkrakers dankbaar gebruik van maakten en de nodige paraplu's weet iedereen zo goed mogelijk droog te blijven.

Op zondag gaan de verschillende workshops natuurlijk weer door. Gisteren was er nog niet zoveel belangstelling voor de workshop EHBO maar dat wordt vandaag meer dan goed gemaakt.

Pim en Willem zijn de soep en de pannenkoeken aan het bereiden. Er gaat gezamenlijk geluncht worden.

Bij de sluiting van het kamp zal er een optreden plaatsvinden met verschillende circus acts. Ook de grote kinderen zijn nu nog druk aan het oefenen.

Filmpje over het spelen met de verschillende circus atributen. Het filmpje duurt 3 minuten en is 10,9mb groot. Wil je het opslaan op je eigen computer klik dan rechts en kies dan voor [opslaan als].

De Notenkrakers hebben nog even pauze voordat ze natuurlijk bij de sluiting van dit hele geslaagde jubileumkamp weer acte de présence zullen geven.

Mike assisteert Willem bij het uitdelen van de soep.

Pim heeft heerlijke pannenkoeken met slagroom en aardbeien gemaakt.

Het optreden gaat beginnen.

Ja, zo kan het ook natuurlijk!!

Een uitgebreide Diabolo act.

Een filmpje van de Diabolo act. Het filmpje duurt 3½ minuten en is 12,1mb groot. Wil je het opslaan op je eigen computer klik dan rechts en kies dan voor [opslaan als].

Degene met de snelste tijd op de stormbaan krijgt een prijsje.

Nog een cadeautje voor de Notenkrakers....

Een schitterend gemaakte notenbalk met noten.

Fred leidt de sluiting van een heel erg geslaagd jubileumkamp in.

De officiële sluiting vind plaats d.m.v. het strijken van de vlag.

Arda wordt natuurlijk ook nog even in het zonnetje gezet.

Er zijn dit weekend hele leuke vlaggetjes gemaakt.

De maskers.

Traditiegetrouw komen de Notenkrakers na afloop van een kamp nog gezellig bij elkaar.

De Notenkrakers hebben nog een presentje voor Mama en mij. Loes, het jongste lid en medeoprichtster van De Notenkrakers spreekt ons toe.

En dan zit dit kamp er dan toch echt op. Ik denk dat we gerust kunnen zeggen dat het organisatiecomité er een onvergetelijk weekend van heeft gemaakt.

 

NTKC 100 jaar | Repetitieweekend 11 | Repetietieweekend 10 | Houtvuurkamp 't Groene Hart 09 | Het Jubileumweekend op de Brobbelbies | Repetitieweekend 07 | Houtvuurkamp 't Groene Hart 07 | Werkweekend Den Treek Leusden 06 | Repetitieweekend 06 | Repetitie weekend 05 | Huizen 80 jaar -1- | Ontmoetingskamp 04 -1- | Repetitieweekend 04 -1- | Repetitieweekend 03 | Ons eerste optreden | De Notekraker

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 16 juni 2012