Kabouterinvasie in Diepvoorde
 

Klik op een miniatuur om de slideshow te starten. Snelheid: sec. per foto. Volledig scherm

 

Het Inwijdingsfeest

 

Dag 1; Stiekem opmeten wanneer Daan naar de Schaakclub is.

Toen bekend werd dat Daan naar het Corus schaaktoernooi zou gaan is het idee geopperd om zijn huisje op te gaan knappen. Peter, Jaap en Ria hebben de koppen bij elkaar gestoken om te bespreken of en hoe het plan uitvoerbaar was zonder dat Daan hier iets van wist. Hij zou anders geen fijne rustige vakantie hebben, wat zijn schaakprestaties niet ten goede zou komen.

Er werd besloten om zo veel mogelijk mensen te benaderen die op vrijwillige basis mee wilden helpen om deze klus te klaren. Voornamelijk mensen die vriendschappelijke contacten met Daan hebben.

Zowel Peter, Jaap als Ria hebben samen 28 personen bereid gevonden om te helpen. Ieder met zijn eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Veel of weinig uren beschikbaar zijnde, dat zou er niet toe doen, want alle beetjes zouden helpen. Bijvoorbeeld voor een zware bank verschouwen naar buiten of naar binnen, daar heb je sterke mannen voor nodig! Met de grote inzet van iedereen zou deze klus grandioos gaan lukken.

Op advies van Jaap is om te beginnen Ria naar 3 zaken gegaan en heeft op zicht 6 vloerbedekkingtegels gehaald. Met de smoes voor Daan dat nu de vloerbedekking in de uitverkoop was en dat Jaap de vloerbedekking zou leggen. Maar dat er echter wel 6 weken levertijd op de bestelling zou zitten. Daan kon nu zelf zijn vloerbedekking uitzoeken, zonder in de gaten te hebben wat wij van plan waren. Tijdens de clubavond van de schaakclub vraagt Daan nog eens om zijn karretje met wieltjes. Hij heeft dat nodig voor het vervoeren van zijn vakantiespullen. Ria beloofd dat even in zijn huis te zetten terwijl hij schaakt op de club. Zo hebben Jaap, Mike en Ria de kans om voorbereidingen te treffen. Jaap en Mike zijn hier het hele huis aan het opmeten, zodat de bestelling gedaan kan worden.

De kapotte en loszittende tegels in de keuken zullen vastgezet of vernieuwd worden.

Met behulp van Mike worden ook de kapotte tegels geteld en alles goed opgemeten.

Na de lekkage van de bovenburen ziet het er zo uit. Jé, zullen wij dat er onder krijgen? De kerstversiering hangt er nu nog!!

De slaapplaats van Isis. Isis blijkt een behoorlijke vette vacht te hebben. Na het opknappen van de slaapkamer zullen we hier een plaat van plexiglas achter zetten om de muur te beschermen.

   

Dag 2; Een Kabouterinvasie in Diepvoorde

Omdat alles leeg moet maakt Ria, ook tijdens het schaken van Daan, foto's van alle kasten, bureau enz.

Zo hoopt zij dat alles weer op dezelfde plaats ingeruimd kan worden.

Verschillende mensen probeerden voor het begin van de klus er achter te komen hoe laat Daan zou vertrekken met de trein. Oorspronkelijk was het de bedoeling om om 14.00 uur aan te lopen en om half 3 de trein te nemen. Echter dat werd toch een half uurtje later, zodat Peter, die al in de auto op de parkeerplaats van Daan zat te wachten, als een haas omlaag dook in zijn auto en hoopte dat Daan hem niet gezien had.

Ria belt Emiel om te vragen of Daan al weg is. "Hij loopt net weg" zegt Emiel. Zij vertrouwt het echter niet en gaat bij het station staan om hem in de trein te zien stappen. Maar er vertrekken 2 treinen. Gaat hij nu over Nijmegen of over Den Bosch? De trein naar Nijmegen is weg, maar zit hij daar in? "Dan maar opbellen" zegt Yvonne. "Ha, Daan, reis jij over Nijmegen? Ik was nog bij je thuis en wilde je nog iets extra's mee geven, maar je was al weg." "Nee, ik sta nog op het station, ga over Den Bosch. Waar ben jij dan?" "Ik ben boodschappen aan het doen." "Ik moet het kort maken want ik moet instappen" "Dat is goed. Veel plezier en het extraatje krijg je achteraf wel."

Nu we zeker weten dat Daan op de trein zit, gaan we met een vaartje naar zijn huis en gaat met 8 man sterk, het inpakken en het uitruimen beginnen. Yvonne begint met de bierglazen verzameling.

Peter, die vanaf de voorbereidingen als coördinator optreedt, kijkt of alles goed verloopt en geeft aanwijzingen. Özmen begint met het boeken- en glasservieskastje.

Annemarie en Ria ontfermen zich over het bureau met alles erop en eraan en over de kasten in de slaapkamer.

De verhuisdozen die Peter heeft meegebracht blijken bij lange na niet voldoende te zijn. Als een haas gaat hij thuis meer dozen halen.

Liesbeth en Joran storten zich op de vitrine met de verschillende schaakspellen. Nou dat is hen wel toevertrouwd. Heel voorzichtig worden alle stukken ingepakt.

Wanneer de fotocollages van de muur gehaald worden komen er grote witte plekken tevoorschijn.

Het wordt allemaal al aardig leeg.

Kastje bij de bank met het mooie zwarte servies. Voorzichtig dat het niet breekt.

Nieuwe stapel verhuisdozen. Emiel zet dozen in elkaar en springt bij waar nodig.

Begin van het uitruimen van de keuken. Joran jij hebt toch niet al die flessen leeggedronken?

Liesbeth op de ladder, ook alles op de keukenkastjes moet weg.

Dan is de slaapkamer aan de beurt. Het beddengoed kan de was in.

Even pauzeren. Hé lekker die thee. Annemarie heeft een onderonsje met Özmen.

Zo, nu zijn de kasten op de slaapkamer aan de beurt. Intussen is het ongeveer half 6 en zullen de sterke mannen wel komen om alles uit het huis te sjouwen.

Jaap komt als eerste na zijn werk aan. Zonder gegeten te hebben begint hij een doorgang te maken in de schutting tussen de tuin van buurman Antoon en Daan. De grote meubels zullen allemaal in het tuinhuis van Antoon opgeslagen worden.

Al gauw is de opening gemaakt.

De bank staat er nog. Waarom er dan ook niet nog even op gaan zitten, nu het nog kan?

Peter heeft vooraf een heel uitgebreid draaiboek gemaakt. Wat kan hij dat! Dit heeft hij aan iedereen gemaild. Nu maar hopen dat iedereen het ook gaat lezen? Hier is hij even iets aan het nakijken. Hoe zat het ook al weer?

De eerste kast gaat naar buiten. Ritchy en Patrick horen bij de sterke mannen.

Twan en Maarten horen ook bij die sterke mannen. Daar gaat de volgende kast.

De huiskamer is uitgeruimd en meteen wordt de vloerbedekking in repen gesneden, opgerold.......

met tape vastgeplakt en naar buiten gedragen. Jaap snijdt de volgende reep los. Zo is de vloerbedekking er snel uit.

Loes, van de Notenkrakers, zuigt al de losse rommel op. Ooit zat dat vast aan de vloerbedekking......

het ligt nu verpulverd op de grond.

Tijd voor een kop soep, een boterham en koffie en thee.

Peter heeft langs zijn neus weg tijdens de clubavond van de schaakclub aan Daan gevraagd wat hij met de computer doet als hij weg is. "Kijk je daar tijdens je verblijf in Wijk aan Zee nog naar?" Daan zei dat de computer zichzelf af zou sluiten en dat hij er niet naar zou kijken. Nou dat is dus een meevaller. De computer kan dus rustig uitgeschakeld worden. Met behulp van Maarten probeert Patrick zich een weg te banen door een warboel van computerdraden......

maar, Patrick lijkt te zeggen: Wat moet ik in hemelsnaam met al die zooi?

Zo te zien weet Ineke er wel raad mee!!

Topoverleg tussen Peter en Jaap.

Nu de kamer leeg is kan er begonnen worden met een volgende klus. Al het behang zal van de muren moeten. En jawel, deze avond een groot gedeelte. Vooral de slaapkamer en de hal.....

zo kan er morgen tenminste begonnen worden met het stucken van de eerste muren in de slaapkamer en de gang.

De kasten uit de slaapkamer kunnen maar net door de deur.

Twan en Özmen hebben er schik in.

De kast in de schuur krijgen lijkt een groter probleem. Maar het gaat die twee toch lukken.

Overal actie. Het muurtje onder de bar is inmiddels al zonder behang. Jaap rolt de laatste vloerbedekking weg.

Twan vindt het een kolfje naar zijn hand en blijft lachen.

Hoog op de ladder gaat Tonny stug door met zijn plamuurmes om het behang te verwijderen.

Vanonder het bed komt van alles tevoorschijn. Loes sleept een monitor weg. Verder heel veel computer spullen, want ja, waar laat je die spullen anders als je geen zolder hebt?.....

en misschien geloof je het niet? Een salontafel. En ja heus, in plaats van een poot een leeg kratje die het bed horizontaal moet houden.

Ook de losse poot ligt gelukkig nog onder het bed. Jaap, die van alle markten thuis is, zal zijn lasgereedschap meebrengen om de poot er weer aan te lassen.

Wanneer de slaapkamer leeg is begint de grootste klus. Met alle macht werkt iedereen om het hele huis behangvrij te maken.

Ria maakt lekker krentenbrood voor bij de koffie. Dat zal er vast wel in gaan.

De doucheruimte wordt gebruikt om de koelkast en de diepvries neer te zetten. Ook de televisie komt daar terecht.

Pauze. Dat smaakt hč Loes?

Ritchy denkt dat hij een pilsje in de hand heeft. Maar het is toch echt koffie. Trouwens de volgende ochtend moet hij ook naar Wijk aan Zee. Hij kan het zich niet veroorloven om met een kater aan het schaaktoernooi te beginnen, toch?

Jaap heeft geen rust om lang te pauzeren. Hij wil verder. Waar haalt hij de energie vandaan?

Het lijkt dat Ineke alles rustig afkijkt. Nu doet ze dat ook even. Maar wat kan zij de handen uit de mouwen steken, zeg!

Jaap heeft grote sponzen meegebracht. Hier worden de muren goed nat mee gemaakt. Hopelijk laat het behang daardoor iets makkelijker los.

Ook het keukenzeil moet er nog gauw uit. Ineke en Tonny hebben thuis een grote container staan. Die is nog niet helemaal vol.

Zij nemen dan ook alle rollen vloerbedekking en zeil mee naar huis. We kunnen het maar kwijt zijn. Jaap hoeft dan ook niet meer naar de stort om alles weg te brengen.

Loes is toch wel goed in poetsen. Dat zullen we van de week nog vaker merken. Hier zuigt ze de keuken nadat het zeil weg is gehaald. Al de keukenmachines, koelkast en dergelijke zijn naar de douche gebracht. De afwasmachine staat in de schuur.

De koelkast en diepvriezer moeten natuurlijk aan blijven.

Met een verlengsnoer is Jaap bezig om stroom in de doucheruimte te krijgen.

Nou, Özmen als het nu nog niet lukt. Het behang is hier wel hardnekkig hč? Het gaat er maar moeilijk af.

Loes we willen eigenlijk wel weten waarom jij zo'n schik hebt! Dat horen we nog wel een keertje hč?

Op een ladder behang van de muur afhalen is een klus. Maar bijna op je hoofd moeten gaan staan om de onderrandjes te verwijderen is bijna ondoenlijk. Peter is echter een doorzetten en gaat stug door.

Patrick is niet alleen goed in computers slopen maar voor behang draait hij ook zijn hand niet om.

Wat moet er nu met de radiatoren? Heel voorzichtig word er één kant los gemaakt en gestut. Zo kan ook achter de radiator het behang er af.

   

Dag 3; Schoonmaken van deuren, kozijnen, keuken en plafond.

Wat ziet Jaap eruit.

Normaal gebruikt Jaap dit gereedschap op de vloer bij het tegels zetten., maar zo is het toch ook wel handig.

Waar moeten we aan beginnen?

Janny neemt de keuken onder handen.

Eline is echt van plan om er eens stevig tegenaan te gaan.

Met ammoniak probeert Liesbeth het plafond te reinigen van de rook aanslag.

De keukenkastdeurtjes zijn al helemaal wit.

Gewapend met handschoenen, spons en werkdoek gaat Eline aan de slag!

Henk denkt, na al die uren schoonmaken van de deuren en kozijnen is het lekker om even de benen te strekken.

Anja is onderhand uitgeblust. Zij heeft zich geworpen op het schoonmaken van het plafond. En dat steeds boven je macht!!!

Henk gaat toch nog even in de gang verder.

Na het schoonmaken van het plafond moet er primer op het plafond en de muren gesmeerd worden. Een erg plakkerig goedje. Dit middel is nodig om de latex goed te laten hechten. Özmen neemt het over van Anja.

Ook Janny gaat weer verder.

Peter bevestigt de gaskraan weer.

Jaap heeft de radiatoren losgekoppeld aan een kant en gestut met potten saus. Zo kan iedereen er goed bij.....

voorzichtigheid is geboden. Op een lekkage van de verwarming zitten we niet te wachten.

Inmiddels is het al 20.00 uur. De nieuwe vloerbedekking is gehaald en Mike is sterk genoeg om die zware pakken naar binnen te dragen.

Özmen brengt de zware zakken van de specie voor het stucken dat de volgende dag gepland staat naar binnen.

Nog even overal de spijkers en schroeven uit de muren halen.

Mike is toch echt heel handig!!

Isis komt ook even kijken. Ze snapt er helemaal niets van en is alles aan het besnuffelen.

Jaap geeft instructies hoe Ozmen de voegen er uit moet slijpen.

 

Dag 4; Stucken en tegels zetten.

 

Nog een schroef er uit.

Mike kan bijna niet wachten om aan het werk te gaan.

Met zijn boor en gereedschapbak stapt hij op het huis van Ome Daan aan.

Wat een ernstig gezicht Mike!

En dan begint het grote werk.

Papa kijkt toe of Mike de specie goed mengt.

Hans is al heel wat uurtjes aan het stucken. Vooral die kleine randjes zijn lastig.

Mathieu, een collega van Jaap uit Veenendaal, komt spontaan helpen. Hij vindt die recht geplaatste tegels toch maar niks.

Met de punten omhoog is toch veel leuker? Hij krijgt de vrije hand en kan zijn creativiteit gaan botvieren.

Grote vlakken. Dat gaat toch wel iets sneller.

Emiel is met een rotkarweitje bezig. Het cement aan de achterkant van de oude tegels moet er afgekrabd worden. Nou, daar ben je nog wel even mee bezig.

Jaap leert van zijn leermeester Hans hoe je moet stucken.

Het gaat hem al snel heel goed af. Wel een lastig hoekje helemaal onder de bar.

Alle losse tegels zijn al verwijderd. Mathieu heeft er schik in.

Mike vindt in papa ook een goede leermeester.

Jaap heeft op de muur telefoonnummers geschreven. Mike schrijft de naam van Jaap erbij.

Mathieu begint aan de nieuwe gekleurde tegels boven het fornuis.

Ja, dat wordt echt mooi.

Ook van Hans mag Mike helpen met het mengen van de specie.

Emiel is nog steeds met het afkrabben van de tegels bezig.

Mike schrijft op de muur. Wel hoog hoor.

Een tekening is ook wel leuk. Nu mag het nog.

Papa en Mike aan het werk in het huis van Ome Daan.

Maar dan mag Mike toch ook echt zelf het stucken gaan proberen.

Zit er nog wel cement op?

Toch maar weer wat aanvullen.

Intussen heeft Mathieu al de witte tegels er op zitten en gaat door met de gekleurde tegels onder toezicht van Peter, Emiel, Hans en Jaap.

Jaap plaagt Hans geregeld. Hans pakt hem terug door cement op het handvat van Jaap te smeren. Mike neemt het voor papa op en smeert voor Hans ook cement op het handvat. Jaap is Hans echter voor en grijpt voor de tweede keer in de brei. Dat is natuurlijk dolle pret.

Daarna toch serieuzer werk.

Mike leert tegels te snijden.

Die kleine hoekjes zijn heel erg lastig. Je moet op je kop gaan zitten om er bij te kunnen.

Maar het resultaat van dit tegelzetwerk mag er zijn!

Ria maakt zich verdienstelijk door de zoveelste pan soep te maken.

Die mooie soepkommen worden achteraf toch maar weggezet. Het zou jammer zijn als er één kapot valt in de drukte.

Jaap gaat verder met de laatste lastige hoekjes.

Dat wordt toch secuur uit meten.

Past het nu?

Het allerlaatste hoekje zit er in. Jaap is echt een pietje precies. Alleen tevreden wanneer alles perfect past.

Mathieu geeft instructies aan Mike. En Mike kijkt belangstellend toe.

Om morgen de vloertegels te kunnen leggen moet eerst de vloer bewerkt worden. De witte tegels lijken 2 kleuren te hebben, maar wanneer alles droog is, is daar niets meer van te zien.

Aan het einde van de 4de dag ziet het er zo uit. Nog steeds een puinhoop!!

De radiator is nog steeds losgekoppeld.

     

Dag 5; Keukenvloer, afvoer afzuigkap en latex aanbrengen.

Stilleven in de slaapkamer.

Omdat de volgende dag in de keuken de vloertegels gelegd worden en er daarna ook nog niet in de keuken gelopen mag worden heeft Ria alles om te eten en te drinken op de bar gezet zodat het vanuit de woonkamer bereikbaar is.

Nog een hoek van de kamer. De 4de dag zit er op. We liggen gelukkig duidelijk voor op schema.

De overgordijnen na de was. Ze zijn nu klaar om gestreken te worden.

De rafels in de gordijnen blijken losse naden te zijn! Dus Ria vindt het toch de moeite waard om al de kreukels er uit te persen.

Anja heeft intussen de latex al op de plafonds aangebracht en begint aan de randjes van de muren op de slaapkamer.

Jaap brengt materialen op het steekwagentje naar binnen.

Mike mag ook een keer mee naar binnen rijden.

Van binnen meet Jaap uit waar het gat in de buitenmuur moet komen voor de afzuigkap.

Ook van buiten wordt de muur op gemeten.

Het eerste gat wordt geboord. Het zal de grootste en moeilijkste klus worden van al die dagen.

Na lang boren heeft Jaap het eerste gat gemaakt. Maar helaas zit hij precies in de tussenmuur van de keuken en de douche.

Na het tweede gat een stukje verder geboord te hebben zit hij wel op de goede plaats maar de boor krijgt Jaap niet meer uit de muur.

Antoon maakt, over de schutting, een praatje. Wij nodigen hem uit om binnen een kijkje te komen nemen.

In de slaapkamer ontdekken wij een lekkage vanuit doucheruimte. Daar zal de woningbouwvereniging Talis aan te pas moeten komen als Daan thuis is.

Pauze.....

en dan de keukenvloertegels die Mathieu gelegd heeft inwassen.

Een sterkere boormachine bij Emiel gehaald om de achtergebleven boor er uit te halen.

Het gat in de muur van de douche.

Er zijn brokstukken puin in het toilet gevallen. De klep stond open. Ria heeft als taak om de puin uit de WC te vissen.

Stilleven. Van de keukenvloer.

Toch ook maar de losse stukken puin verwijderen......

anders vallen ze op iemands hoofd tijdens een sanitaire stop.

Mike kan beter bukken dan Oma, dus veegt hij het puin op het blik.

De WC toch ook maar even schoon poetsen na een paar dagen intensief gebruik door al die vrijwilligers.

Een werkdoek moet je eerst goed uitspoelen maar daarna.....

poetst Mike het kastje van onder de bar schoon. Hij vergeet de randjes niet.

En dan de werkdoek weer uitspoelen. Het sop is niet al te schoon meer.

   

Dag 6; Latex aanbrengen, vloerbedekking leggen en catastrofe in de keuken.

De keukenvloer is ingewassen, nagedweild en nu mag er een dag niet meer op gelopen worden.

Laat op de avond heeft Jaap dan eindelijk die boor uit de muur.

Yvonne maakt de slaapkamer helemaal schoon.

Anja gaat verder met de latex in de keuken. Wat een verschil.

Daarna het plafond.

Met een lange steel is het toch wel makkelijker.

En dan heeft Ria weer soep gemaakt. Om toch een beetje aan de vitamientjes te denken, verrijkt zij de soep met een behoorlijke hoeveelheid groenten. Deze keer tomatensoep. Heerlijk.

Jaap heeft een laserapparaat gekocht. Toch nodig voor zijn werk. Hij probeert hem uit om de tapijttegels in een rechte lijn te gaan leggen.

Een hele klus om de goede richting af te stellen.

Eens kijken hoe de tegels komen te liggen in verhouding met de huiskamermuur.

Dan nog een keer alles goed schoon zuigen en het leggen van de tapijttegels kan beginnen.

De eerste tegel wordt langs de lijn van de laserlijn gelegd.

Daarna naar de slaapkamer toe.

Dan horen we een flinke dreun. Özmen stoot per ongeluk, bij het omhoog komen van onder de bar, tegen de bar aan. Met grof geweld komt bar en alles wat er op staat naar beneden. Wat een ravage.

Koffiepot, suikerpot en fototoestel liggen in de latexemmer. Als een haas vist Ria het fototoestel er uit en maakt het snel schoon. Gelukkig functioneert het toestel nog. En de foto's van de afgelopen dagen zijn niet verloren gegaan.

Jaap heeft zorg dat het vuile vocht in de voegen van de tegels trekt en dringt aan om te stoppen met foto's maken en alles zo gauw mogelijk op te ruimen.

De koffie in de latexemmer.

Met veel schoon water probeert Jaap zoveel mogelijk de schade te herstellen.

De schrobber wordt er zelfs bij gehaald.

Özmen mag al het water opdweilen. Echter niet met een dweil maar met het handige apparaat van Jaap.

 

Dag 7; Het latexwerk komt klaar, inruimen en nog veel meer.

Nog met een droge handdoek na en dan maar hopen dat de schade meevalt. Daarna naar huis en slapen.

De houten randen van bar en keukenmuurtje krijgen toch nog een likje verf, al was dat aanvankelijk niet de bedoeling en bij de voorbespreking niet gepland.

Heel fijn dat er ook nog mensen zijn die komen kijken en aanmoedigen. Niet iedereen is in de gelegenheid om te helpen. Maar belangstelling tonen wordt ook erg gewaardeerd Wesley!!

Peter is een volle dag bezig geweest om de luxaflex schoon te maken. Nou er zijn leukere karweitjes. Wat een rotwerk zeg.

Özmen legt de laatste hand aan de woonkamermuur.

Het matras ligt al een dag buiten. Uitkloppen en naar binnen.

De houten planken van het bed zijn erg nat geworden in de regen. Gelukkig zijn ze niet krom getrokken en Emiel zet nog even alles goed vast.....

dan kan het matras op het bed gelegd worden en een schone matrasovertrek er om heen.

Emiel maakt de bovenkant van de magnetron schoon.....

terwijl Özmen de bovenkant van de koelkast doet.

Jaap gaat stug verder met de vloerbedekking. Maar die verschrikkelijke hoekjes in de gang. En dan nog alles in spiegelbeeld moeten snijden.

Goed ingepakt in plastic folie en dan nog karton er over heen. Dat zal het vuil uit de tuin toch wel van de nieuwe vloerbedekking af houden morgen?

Dag 8; Allerlei kleine klussen.

   

Liesbeth komt even kijken met de kinderen.

Loes komt nog een avond helpen schoonmaken. Latex moet van kozijnen en deuren af.

Isis mag even binnen komen. Maar ze begrijpt er niets van. Aangelijnd. Ja, met je vuile poten mag je niet op de mooie vloerbedekking lopen hoor.

Ook de keukenkastjes worden nog ontdaan van latex.

Dag 9; Het grote inruimen.

   

Peter en Emiel plaatsen het bureau weer.

Yvonne probeert de WC als nieuw te krijgen. Uiteindelijk zal Ria er met zoutzuur aan te pas moeten komen om alle kalk te verwijderen.

De bovenkant van de kasten zijn vergeten. Niet getreurd. Yvonne pakt dat klusje wel even aan.

Het tuinhuisje van Antoon wordt vandaag al gedeeltelijk uitgeruimd.

De eerste kast wordt weer naar binnen gesjouwd. Gelukkig heeft Patrick een vrije middag genomen voor de installatie van de computer. Hij helpt even de kast naar binnen te krijgen.

Bank en kasten in het tuinhuisje.

De vloerbedekking vordert gestaag. Omdat hier geen moeilijke randjes gesneden hoeven te worden kunnen Patrick en Özmen maar hun gang gaan.

Het is nu dus maar uitpakken en neerleggen.

Dag 10; Naaien van de gordijnen en hondenmandovertrekken, Gat boren en inruimen.

De kleren hangen te luchten. Stilleven op de container.

Spullen uit de schuur van Daan.

De rest van spullen nog in de schuur.

De zonwering wil niet blijven hangen.

Dan nog maar even er af halen.

De naaiploeg in actie bij Annemarie thuis!

Nieuwe overtrekken voor de ligkussens van Isis.

Alle naden van de gordijnen worden er weer netjes ingezoomd. Dat is wel een geduld werkje.

Achteraf zullen alle rafels weer weg zijn en hangen de gordijnen alsof ze nieuw zijn.

Gerda achter de naaimachine aan het werk voor Isis. Ja, want die hoort er als eerste bij, bij Daan.

Jaap is keihard aan het werk voor de afvoer van de afzuigkap. Nu heeft hij er maar een diamantboor bijgehaald. De apparaten worden steeds groter en zwaarder.

De waterstraal moet voorkomen dat de boor doorbrandt. Helaas zal het uiteindelijk met deze boor toch niet lukken om het gat door de muur heen te krijgen.

 

Dag 11; Inruimen

   

Schafttijd. Nu maar eens geen soep. Maar frietjes met..... .

Jos en Henk zijn op komen draven om de laatste zware spullen naar binnen te sjouwen. Hier is de bank als laatste aan de beurt.

De diamantboor blijkt geen succes te zijn. Jaap koopt dan maar een nog grotere zwaardere boor. Rondom boort hij gaten en slaat zo uiteindelijk het stuk beton er uit. Het blijkt gewapend beton te zijn vermengt met kiezels. Geen wonder dat het zo'n moeite heeft gekost. De boorgaten zijn nog duidelijk te zien.

Het stuk beton uit de buiten muur. Duidelijk is het staal te zien. Al die kiezels in het beton bleken het ergste te zijn om door de muur heen te komen.

Overleg. Wat moet er nu nog gedaan worden?

Mike haalt met Oma Ria planken om de schutting buiten weer te kunnen repareren.

Werken kan Mike wel.

Mike haalt palen bij de oprit.

Door Jaap worden de palen de grond in geslagen.

Mike houdt de ze op de goede plaats.

Met de boor wordt alles vastgezet.

Emiel, die de elektriciteit voor zijn rekening zal nemen, is de elektrische aansluiting voor de afzuiger in orde aan het maken. Nou dat blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn.

Soms ging er met de elektriciteit bijna iets mis. Hier boorde Jaap bijna door een leiding heen. Gelukkig zijn er geen onherstelbare ongelukken gebeurd. Maar verschrikkelijk schrikken was het soms wel!

Na een week lust iedereen wel iets anders dan soep met.... Een glaasje wijn wordt gesponsord door de pizzaboer.

Dat ziet er lekker uit. Dat mag ook wel. De klus is bijna geklaard.

De afzuiger nog installeren.

Opening aan de bovenkant.

Alles vast zetten.....

en aanpassen.

Dan nog samen de elektriciteit bekijken. En ja hoor, dan is alles in orde. De afzuiger werkt!!

De douche is weer leeggeruimd en de cementresten weggeveegd.

Muren schrobben....

WC uitspuiten....

en dan nog de vloer schrobben. Ria zal zondag de laatste hand leggen aan de doucheruimte.

 

Dag 12; Verrassing....

   

Als laatste klus gasfornuis goed neerzetten en aansluiten. Jaap heeft wel een vrije dag verdient en gaat zondag met zijn gezinnetje iets leuks doen.

Nu alles weer in huis staat kunnen de gordijnen opgehangen worden.

De laatste dozen zijn gevuld met spullen waar we geen raad mee weten. Omdat we absoluut niets weg willen doen zetten we de laatste spullen in de gang. Later kan Daan dan zelf beslissen wat hij wil bewaren of wat hij weg wil doen.

Patrick heeft de computer weer aan de praat gekregen. Daardoor kunnen we de webcam aanzetten en de komst van Daan in zijn opgeknapte huis bekijken.

Nieuwe woning. Een plek vol warmte..... Dit nieuwe huis, een plek om te zeggen: "Dit is mijn thuis!"

Bij Jaap thuis. De monitor met Tawan op het bureaublad. De webcam toont aan dat Daan thuis komt.

Omdat zoveel mensen via de webcam Daan's thuiskomst afwachten, verloopt het beeld steeds schokkerig. Toch zien we hier net dat Daan stom verbaast Ritchy belt om te vertellen dat er mensen in zijn huis zijn gewest.

Daan is door Twan thuis gebracht. Even later komen Twan en Maarten toch even kijken naar de reactie van Daan. "Wisten jullie hier van af?" Daarna komt ook al gauw Ria en Emiel binnen.

Samen lopen ze door het hele huis om alles te bekijken en veel te vertellen.

De douche met een nieuw douchegordijn.....

en in de hoek de afvoerpijp van de nieuwe afzuiger.

Jé, het blinkt als een spiegel.

Onder de vloerbedekking heeft Jaap een richel uit de vloer gehakt voor het verbergen van alle computerkabels. Emiel legt uit hoe dat werkt.

En dan die mooie nieuwe keuken. Vooral de afzuiger is natuurlijk fantastisch.

Hoe zitten die roosters eigenlijk in elkaar?

Ria geeft uitleg. Maar dan ontdekt Daan dat het veiligheidsplastic nog niet verwijderd is. Ja Daan, dat hebben we voor jou laten zitten. Dan heb je ook je aandeel aan de klus gehad.

Nog even kijken of het rooster wel goed zit....

en dan die nieuwe vloer. Dat is toch veel fijner dan het kapotte zeiltje dat er eerst lag?

Werkt de computer helemaal? Chapeau voor Patrick hoor. Andermans computer installeren en dan nog met al die verschillende verbindingen voor de luidsprekers. Dat is niet gemakkelijk.

Marga heeft een lekker drankje voor Daan aan Ria meegegeven. Eens kijken of er echt melk in zit?

Een heel bijzonder biertje. Dat zal smaken. Daan het is je gegund.

Daan en Emiel bekijken de stekkerdozen in de televisiekast.

Alle verlichting en apparatuur kan via een afstandbediening geregeld worden.

Tijdens het schaaktoernooi is er natuurlijk veel post gekomen. Daar moet toch even naar gekeken worden.

   

Dag 13; Nog wennen

 

Midden in de nacht een blij telefoontje naar Jaap.

En dan lust Ria wel een portje op de goede afloop van het project. Ja Daan, nu ben jij weer heer en meester in je huis en ga je weer voor je gasten zorgen. Na heel veel praten zullen Daan en Ria om 5.00 uur toch maar eens het bed opzoeken.

Tijdens de verbouwing ontdekten we een lekkage in de tegels van de douche. Hier zal Talis aan te pas moeten komen. Jaap wijst waar volgens hem het probleem zit.

Jaap en Daan, de twee broers, even een bijzonder onderonsje.

Isis is inmiddels ook weer thuis gekomen na een logeerpartij van 11 dagen. Later komen Mariam met de kinderen ook even aan.

Die limonade mag Isis ook wel drinken van Tawan.

Napraten.

Mike en Tawan spelen met Isis.

Even knuffelen. Jaap met Tawan, Isis en daarachter Mike.

Isis is blij dat ze weer thuis is bij het baasje. Maar Daan misschien nog blijer dat hij Isis weer ziet.

Isis probeert de mand met ligkussen uit op de slaapkamer.

   

Dag 14; Tweede dag thuis

"Bevalt het je zo wel?" Lijkt Daan te vragen.

Zo te zien is het wel vreemd, maar toch wel fijn om een mand op de slaapkamer te hebben.

Daan wijdt met een eerste maaltje zijn keuken in.

Isis op haar nieuwe ligkussen in de huiskamer.

Gezellig zo.

Dat beloofd wat voor de toekomst. Het ziet er lekker uit.

Opscheppen en eten maar. Op 1 maart a.s. zal Daan alle mensen die meegeholpen hebben met deze grote klus uitnodigen voor het inwijden van zijn vernieuwde huis. Iedereen kan met voldoening terugkijken op wat we met zijn allen gepresteerd hebben. Zeker omdat we nu weten dat we Daan er een erg groot plezier mee hebben gedaan.

 

Mijn Verjaardag 11 | Mijn Verjaardag 10 | Mijn Verjaardag 09 | Mijn verjaardag 08 | Het Inwijdingsfeest | Kabouterinvasie in Diepvoorde | Het mannenavondje van Leon | Tuinfeest 07 | Het Pokertoernooi van Wesley | Tuinfeest 06 | De Verhuizing van Joan | Peter ontvangt lintje | 50 jaar Bakel vrienden | Mama en Joan in Amersfoort | Tuinfeest 05 | Tuinfeest 04 -1- | Verwijderen van Boom | Middagje Blije Dries | Mijn Verjaardag 03 | 5de verjaardag van Joran

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 26 augustus 2011