Kasteel 2 08/09
 

Klik op een miniatuur om de slideshow te starten. Snelheid: sec. per foto. Volledig scherm

 

Uitslagen & Standen

Verslagen

  
    

03 april: 7de ronde; WDC 1 - Het Kasteel 2: 4-4

 

Op dit beamerscherm zullen de hele avond de actuele uitslagen gepubliceerd worden.

Het Kasteel treft de laatste ronde een sterke tegenstander in WDC. We willen echter nog wel een puntje pakken om handhaving definitief veilig te stellen.

Ook Willy komt een kijkje nemen.

De wedstrijdleider opent de avond met het gebruikelijke praatje.

Onze topborden krijgen het zwaar vanavond.

Sjaak speelt remise.

Hoewel Mugdim lange tijd aanvalskansen lijkt te hebben eindigt ook deze partij in remise.

Ritchy maakt er remise van.

Rob weet zijn tegenstander in tijdnood te verschalken. Een punt dat we hard nodig hebben omdat de bovenste borden allebei het punt aan hun tegenstander moeten laten.

 

Ik sta de hele partij wat minder maar de tegenstander dringt niet echt aan en er ontstaat een potremise stelling.

Jelle pakt weer het volle punt.

PION heeft tegen de concurrent Voorst de kansen op het kampioenschap helemaal in eigen handen. Het gaat echter helemaal mis en ze verliezen. Hierdoor gaat De Toren 2j er met hun 8-0!! overwinning van vanavond er met het kampioenschap vandoor.

 

13 maart: 6de ronde; Het Kasteel 2 - De Elster Toren 1: 5½-2½

Omdat alles in onze groep zo dicht bij elkaar zit is het voor ons tweede vanavond zaak om van degradatiekandidaat De Elster Toren te winnen.

Met 3 uit 4 doen onze topborden het weer heel erg goed.

Leon pakt het volle punt op bord 1.

Ook Twan verschalkt zijn tegenstander.

John lijkt inmiddels wel basisspeler. Hij verdedigd alweer de eer van Het Kasteel. Deze keer valt hij in voor een zieke Jelle.

Mugdim speelt vanavond remise.

 

John zal een remise pakken.

 

Ritchy pakt het volle punt.

 

13 februari: 5de ronde; PION 2 - Het Kasteel 2: 4-4

 

Het zal vanavond een wedstrijd van de remises worden.....

Maar liefst 6 remises zullen er vanavond vallen. Tel daar een overwinning en een nederlaag bij op en je komt op een gelijkspel uit.

 

 

16 januari: 4de ronde; Het Kasteel 2 - ASV 5: 1-7

Om voor het kampioenschap mee te blijven doen moet er vandaag gewonnen worden. Het zou echter een rampzalige avond worden!!

Ritchy heet de gasten uit Arnhem welkom.

 

Ik speel vanavond weer op bord 5 en kom na de opening totaal verloren te staan. Mijn tegenstander weet het echter niet af te maken waarna een potremise stelling ontstaat. Beide spelers kunnen niets meer.

Joop speelde met zwart tegen de geroutineerde schaker en teamleider Theo van Amerongen. Joop verloor in het middenspel ergens zijn b-pion en de ASV-er trok ten aanval op de koningsvleugel....

Een 2e pion werd buitgemaakt en daarna werd het eindspel door Van Amerongen vakkundig naar winst gevoerd.

Ritchy speelde een spannend gambiet. Op de tweede zet werd het bord al in vuur en vlam gestoken. Nadat de zwarte koning echter veilig wist te rocheren leken de kansen voor wit verkeken. In de tijdnood van wit speelde zwart te passief en kwamen er toch weer kansen in een toreneindspel met ditmaal 2 pionnen minder. De pionnen werden teruggewonnen en met 1 minuut op de klok was een potremise-eindspel bereikt.

Twan was goed bezig met wit tegen Martijn Boele. Deze speelde een Siciliaan zoals Twan hem zelf ook wel speelt. Na een wat chaotische afruilcombinatie hield wit de actievere stelling over...

Een pion werd buitgemaakt en de zwartspeler kreeg een dubbelpion op de e-lijn. Helaas overzag Twan een vork in de slotstelling waardoor ook deze partij verloren ging.

John beloofde voor de wedstrijd al vol voor de winst te zullen gaan en hij hield woord. Tegen Remco Gerlich werd er een pion in gestoken voor de zwarte aanval over de a- en b-lijn. John wist de pion terug te krijgen, maar verloor wel een kwaliteit. Die won hij echter al snel daarna weer terug. Een redelijk gelijke stelling was het resultaat, maar gezien de stand in de wedstrijd ging John er nog eens flink tegenaan. Het eindspel was minimaal remise, maar ergens ging het dan toch nog fout. Uit de notatie was niet meer te herleiden hoe, er was wel een stellingevaluatie genoteerd: ½ - ½?

Sjaak speelde met wit een enerverende partij tegen Jacques Boonstra. In het middenspel kreeg de zwartspeler een uiterst sterk centrum en na druk over de d- en e-lijn wist deze een vol stuk te veroveren, waarna ook Sjaak de witte vlag kon hijsen.

08 december: 3de ronde; Voorst 1 - Het Kasteel 2: 5-3

 

Na de fantastische overwinning op het jeugdteam van De Toren staat vanavond het sterke team van Voorst op het programma. Voorst heeft van De Toren verloren.

Mugdim zit in onze tactische opstelling op bord 1. Hij zal het niet weten te redden tegen de sterke Bloemhard.

Ik zit een keer tactisch op 2. Eindelijk zit ik een keer geconcentreerd te schaken maar als ik een klein minnetje in een klein plusje weet om te buigen besluit ik remise aan te bieden.

Twan lijkt de hele partij goed te staan op bord 3. In tijdnood gaat het echter helemaal mis. Hij vergeet zelfs een keer een schaak op te heffen waardoor de tegenstander er ook nog 2 minuten bij krijgt. Een nul voor Twan.

John zit al vroeg met zijn tegenstander te analyseren. Hij speelde in een iets slechtere stelling remise.

Sjaak heeft een zware avond. Hij staat erg passief en de tegenstander krijgt alle kansen om een fikse aanval op te bouwen. Uiteindelijk groeien alle dreigingen Sjaak boven het hoofd en kan hij zijn tegenstander feliciteren met een degelijke overwinning.

Jelle weet in een moeilijke slotfase van zijn partij de tegenstander door de vlag te jagen. Jelle weet vanavond als enige zijn partij in winst om te zetten.

 

 

Rob heeft inmiddels het eindspel waarin hij een klein minnetje had tot remise weten te brengen.

 

11 november: 2de ronde; De Toren 2j - Het Kasteel 2: 3½-4½

 

De eerste test van dit seizoen. Het jeugdteam van de Toren won ook hun eerste wedstrijd.

 

Tegen Sjoerd van Willigen kreeg Mugdim een sterk paard op c5 en wist daarna met zijn torens de h-pion van zwart te veroveren. De druk werd opgevoerd en met zijn d-pion marcheerde Mugdim cool naar de overkant. De partij van Ritchy tegen Noud Lentjes ging gelijk op, waarbij de Torenspeler met wit aanvallend te werk ging. Na wat stukken- en dameruil was er voor zwart niet veel aan de hand en werd er zelfs een pion buit gemaakt. De witspeler zocht spel en forceerde een opening door het centrum, maar dat koste nog een pion. Het toreneindspel dat resteerde leek goed voor een vol punt, maar onder tijdsdruk kon de winstweg niet snel gevonden worden en pakte ik maar een halfje.

Twan was goed bezig tegen Nick Beyerinck. Met zwart kreeg hij scherpe kansen toen zijn tegenstander 2 stukken offerde voor een toren. De zwarte stukken kwamen uitstekend te staan en belaagden de witte koningsstelling. Twan won een vracht aan materiaal en het eindspelletje van 2 torens tegen dame en loper kon wit eigenlijk meteen al opgeven.

Jelle kwam met wit een pion achter tegen Justin Günther, maar kon daarna met een fraaie combinatie binnen komen met zijn toren en kreeg een superpion op f6. Na het sterke Pe5+ was promotie van de pion niet meer te voorkomen.

Bij Daan ging het helemaal mis. Met wit kreeg hij zijn eigen systeem tegen en dat is altijd lastig. Tegenstander Jan van Dorp kreeg een sterke loper op b7 die heerste over de witte velden. Daan verloor een pion en daarna een vol stuk.

Sjaak leek heel moeilijk te staan tegen Marcella Günther, kwam een pion achter, maar na zijn opstoot met de d-pion kon hij gevaarlijke dreigingen inbouwen. De witte koning werd in een hoek gedrukt en Sjaak had de winnende zet (mat in 2) voor het oprapen! Sjaak zag het helaas niet, maar met een eeuwig schaak werd hij wel de matchwinnaar!

 

10 oktober: 1ste ronde; Het Kasteel 2 - Schaakstad 5: 6-2

 

Vandaag gaat het seizoen voor ons tweede van start. Tegenstander is Schaakstad. Op papier een tegenstander waarvan gewonnen moet worden.

Met 4 uit 4 zijn onze topborden weer fantastisch op dreef.

Omdat Maarten verhuist is naar het eerste speelt Twan dit seizoen mee in het tweede.

Zoals we inmiddels van hem gewend zijn haalt Mugdim weer 'ns in record tempo het volle punt binnen!

Ritchy speelt remise op bord 7.

Ook Sjaak houd het bij een half punt.

Ondanks het feit dat er vanavond maar liefst 3 teams actief zijn spelen er toch nog 26 mensen in de interne competitie.

Ja John, dat is ook een manier om je tegenstander af te leiden. Gewoon zijn biertje op gaan zitten drinken!

 

De Slotavond 08/09 | De Clubavond 08/09 | Kasteel 1 08/09 | 2de Giesbers Jeugdschaaktoernooi | Kasteel 2 08/09 | Trainingen voor senioren 08/09 | 27ste Basischolenschaaktoernooi | Diepvoorde Invitatie Toernooi 08 | Marktschaken 08/09 | Zomerschaken 08

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 07 juli 2009